keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Party time!

Ensimmäinen kuukausi opintoja on jo takana ja siihen on sisältynyt monenlaista ohjelmaa opintojen lisäksi. Tapahtumista tiedotetaan hyvin paljon sähköpostilla, joten postilaatikko onkin heti ensimmäisten viikkojen aikana suorastaan tulvinut. Tapahtumia on riittänyt joka viikolle, mutta ei onneksi ihan joka päivälle kuitenkaan. Osallistumalla eri tapahtumiin on helppo tutustua toisiin ihmisiin eikä hauskanpidoltakaan yleensä voi välttyä. Bileiden ja erilaisten kissanristiäisten runsaan määrän takia jokainen voi valita oman mielenkiintonsa mukaan itselleen parhaiten sopivat tapahtumat. Aivan jokaiseen tapahtumaan ei ehkä kannata osallistua, koska vuorokaudesta loppuvat muuten tunnit hyvin nopeasti kesken.

Ennen oikean opiskelun aloittamista oli yliopiston avajaiskarnevaalit keskustassa. Tämän tapahtuman ehkä opiskelijoiden kannalta tärkein anti oli eri ainejärjestöjen myymät haalarimerkit. Heti ensimmäisellä viikolla ohjelmassa oli myös Selliappro, joka approjen tapaan tarkoittaa baareissa kiertelyä haalarimerkin saamiseksi leimoja keräilemällä. Selliappron nimi juontaa juurensa Sellistä, joka on siis Suomen Eläinlääkäriliiton tila, jossa EKY järjestää välillä tapahtumia. Samaisella viikolla juhliminen ei suinkaan loppunut approon, vaan loppuviikosta sai nauttia Varsasitseistä eli ensimmäisestä akateemisesta pöytäjuhlastamme. Sitseillä pukeudutaan nätisti, lauletaan, syödään ja juodaan.

Toiseen opiskeluviikoon kuului Ykköstenilta, jossa pienen purtavan ja leikittelyn lomassa sai tutustua vanhempien vuosikurssien ihmisiin.

Kolmannella viikolla EKY:n kerhot esittäytyivät Kerhojen illassa. EKY:n kerhoja ovat siis EHK eli Herrasmieskerho, Eqvet eli hevoskerho, Felis eli kissakerho ja K9 eli koirakerho. Kerhot järjestävät mm. monia mielenkiintoisia luento- tai seminaaritilaisuuksia sekä muuta ohjelmaa. Myös Varsajaiset eli eläinlääkisläisten fuksiaiset pidettiin tällä viikolla. Varsajaisissa kierrettiin rastirataa ja suoritettiin erilaisia tehtäviä alkaen Viikistä ja päättyen Selliin lahjoen rastinpitäjiä ylimääräisten pisteiden toivossa.


Saturday night fever (hiekkaveistos Korkeasaaressa)

Neljännellä viikolla ohjelmassa oli Eläinlääkäriliiton info, jossa Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Eläinlääkärilehti ja Eläinlääkäripäivät esittäytyivät. Samalla viikolla oli tiedossa luento "ei-hevosihmisille", joka siis oli kevyttä ja opettavaista vapaamuotoista luennointia hevosten saloihin perehtyen. Ilman juhlimista ei tästäkään viikosta selvitty, sillä ohjelmassa oli ykkösten ja kakkosten yhteiset bileet.

Neljännellä ja viidennellä viikolla IVSA Finland eli kansainvälisen eläinlääketieteen yhdistyksen Suomen porukka järjesti ompeluillat IVSA:n jäseniksi liittyneille varsoille eli kirurgian saloihin tutustuminen alkoi! Univet- infossa puolestaan saimme kuulla kyseisen eläinlääkäriasemaketjun esittelyä toiminnastaan ja tulevaisuudennäkymästään.

Lisäksi tähän mennessä on ehtinyt olla jokunen eläinlääkiksen speksin kokoontuminen, sillä eläinlääkis aikoo järjestää ihka-ensimmäisen oman speksinsä! Tiedossa on siis tanssilla ja musiikilla höystettyä opiskelijateatteria. Ylioppilaskunnassa eli HYY:ssä vaikuttamaan pääsee vaikkapa HELP:in kautta eli oikiksen, lääkiksen, hammaslääkiksen ja eläinlääkiksen yhteisessä edustajistossa. HELP:in toimintaan pääsi tutustumaan niin sitsien kuin info- illankin muodossa. Syyskuun ohjelmistoon kuului myös NVM eli Nordiska Veterinär Mästerskapet eli Suomen, Ruotsin ja Norjan eläinlääkisten väliset enemmän ja vähemmän leikkimieliset yleisurheilukilpailut. Tänä vuonna NVM järjestettiin Ruotsissa.

Näiden lisäksi toki löytyy muutakin ohjelmaa, esimerkiksi joka viikko EKY:llä on oma sählyvuoro ja järjestetäänpä yhteisiä koiranlenkityksiäkin pitkin Viikkiä. Varsamarkkinoilla kukin varsa sai itselleen oman oriin tai tamman kakkosvuosikurssilaisista. Omalta tammalta tai oriilta voi kysellä vaikkapa neuvoja tai vinkkejä ja ostaa tarvittavia kurssikirjoja. Liikuntatuutorikin saattaa aina silloin tällöin keksiä erityisesti varsoille suunnattua ohjelmaa!

Tässäkään ei varmasti ole kaikki mahdollinen järjestetty aktiviteetti, mutta ehkä näistä saa jonkinlaisen käsityksen toiminnan monipuolisuudesta. Eri opiskelija- ja ainejärjestöjen järjestämiä approjakin löytyy vaikka muille jakaa, eli alkoholijärjestelmään ei varmasti pääse kertymään liikaa verta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti