sunnuntai 17. elokuuta 2014

Letters

Pääsykoetulosten julkaisemisen jälkeen olen kolmesti saanut postia yliopistolta, ja jokainen kerta sydämeni on jättänyt muutaman lyönnin välistä ison kirjekuoren nähdessäni. Ensimmäisellä kerralla kuoressa oli valinnan tulos, toisella kerralla läsnäolotodistus ja viimeisimpänä tällä viikolla kirjeessä oli mm. lukujärjestys tulevalle lukuvuodelle, opinto-opas, opiskeluun liittyvä opas ja pieni HOPSiin liittyvä tehtävä palautettavaksi ennen opintojen alkua sekä lista tuutoreista.




Opinto-oppaaseen olen ehtinyt perehtyä jo aiemmin, samoin lukujärjestykseen. Innokkaana opiskelijana täytin jo kalenteriani loppuvuoden lukujärjestyksen mukaisesti. Ilmeisesti kuitenkin ryhmämme jaetaan pienempiin porukoihin, joista osa osallistuu aamupäivän opetukseen ja osa taas iltapäivän. Muutenhan lukujärjestys näyttääkin aika koulumaiselta. Luennot alkavat pääsääntöisesti kello 8 aamulla ja päättyvät kello 16 tai 17. Välissä on yleensä ruhtinaallinen tunnin lounastauko ja toki pitkien luentojen aikanakin on tiedossa taukoja.



Tarkemmin opintojen aikataulu selvinnee orientoivalla viikolla tai ensimmäisten viikkojen aikana. Orientoiva viikko alkaa jo viikon päästä ja varsinaiset opinnot sitten heti syyskuun alussa. Vielä ei ihmeemmin jännitä, mutta tasan viikon päästä voi olla aika jännittynyt tunnelma ja nukahtaminen voi olla melko hankalaa. Odotan opiskelun alkamista innolla, mutta toisaalta se myös hieman pelottaa.

Olen kuullut yhtä ja toista opinnoista, toisilta pelottelua ja toisilta rauhoittelua. Joku sanoi, että opiskelu on todella rankkaa ja voivotteli perään. Itse en ole kuullut, että kukaan olisi kuollut opintojen aikana, vaan että todella moni on selvinnyt opinnoista hengissä! En siis ole kovinkaan hermostunut pelotteluista huolimatta. Ei se koulu mikään mahdoton tehtävä ole, vaikka varmasti tulee todella rankkoja ja epätoivoisia hetkiäkin eteen. Silloin ei auta kuin nostaa katse ylös maasta ja miettiä, miksi siellä koulussa ollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti